top of page
Search

TRANSLAKI JA VILLIT FANTASIAT

Updated: Jan 27


(Sisältövaroitus: Blogissa on suoria sitaatteja eduskuntakeskustelusta. Ne voivat haavoittaa ja järkyttää etenkin niitä ihmisiä, joita translainsäädäntö koskettaa henkilökohtaisesti.)


*


Translaki saa joidenkin kansanedustajien mielikuvituksen liikkeelle. Villien fantasioiden pyörittely syö varmaan valtavasti henkistä energiaa tuoden mukanaan myös valvottuja öitä.


Solidaarisuudesta heitä kohtaan nimeän ja otsikoin nyt kuusi perusfantasiaa eduskunnasta poimituin todellisin sitaatein höystettynä. Piinaavien fantasioiden nimeäminen ja läpikäyminen helpottaa tunnetusti niistä kärsivien ahdistusta. Se myös avaa tietä kohti iloisemmilla väreillä maalattua ihmiskuvaa ja suomalaista todellisuutta.


*


Fantasia 1. Kun mielisairas käyttää porsaanreikää.

”Henkilö voi olla esimerkiksi mieleltään sairas ja haluaa hetken mielijohteesta vaihtaa sukupuolta, ja sitten aikaisintaan vuoden päästä hän voi vaihtaa sen takaisin. Tämä onnistuu tämän hallituksen esityksen sisältämien porsaanreikien avulla.”


Fantasia 2. Kun valenainen riehuu naisvankilassa.

”Lain tultua voimaan naisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista tuomittu mieshenkilö voi hakea sukupuolensa vahvistamista naiseksi siinä tarkoituksessa, että hänet sijoitettaisiin naisvankilaan.”


Fantasia 3. Kun heteromies menettää oikeuden naiseensa.

”Jos avioparin vaimo omalla ilmoituksellaan kokee olevansa mies, niin mitkä ovat hänen heteromiehensä oikeudet sen jälkeen? Hehän eivät voi enää olla mies ja vaimo, vaan he ovat silloin miespari.”


Fantasia 4. Kun yli-ihminen uhmaa luonnonlakeja.

”Translaki nostaa ihmisen yksilöllisen oman tahdonilmaisun luomakunnan ylimmäksi mittariksi yli luonnonlakien ja ‑järjestyksen.”


Fantasia 5. Kun järeä NHL-pakki lähtee käpykaartiin.

”Jos hallituksen esitys astuu voimaan, niin voivatko suomalaiset NHL:ssä pelaavat nuoret miehet laistaa kutsunnat ainoastaan ilmoitusluontoisella asialla, kertomalla olevansa nainen, ja siten peliura ei katkea armeijan vuoksi?”


Fantasia 6. Kun jumalanpilkkaajat saavat (vihdoinkin) rangaistuksensa.

”Tämä lakiesitys on täyttä jumalanpilkkaa, ja, hyvät kollegat, voitte olla varmoja, että tästä ei seuraa teille mitään hyvää, jos te äänestätte tämän puolesta, saatikka teille, jotka olette tätä esittämässä. Pakko kysyä myös: ihminen, joka esittää tai kannattaa tällaista — onko hän enää oikeustoimikelpoinen?”


*

Vinjetin pohjakuva: Grey Aliens, CC Wikimedia Commons. Author: MjolnirPants.


Edit 27.1.2023, 08:21. Lisätty toiseen kappaleeseen sana "ihmiskuva".

Edit 27.1.2023, 15:21. Lisätty sisältövaroitus.

473 views

Recent Posts

See All
bottom of page